Opnieuw Europese subsidie voor innovatief biotechbedrijf In Ovo

hatching-eggs-ross-308-ap-ap95-500x500.jpg (2)

Opnieuw Europese subsidie voor innovatief biotechbedrijf In Ovo

NIEUWS - Het Leidse biotechbedrijf In Ovo ontvangt een subsidie van € 50.000 voor een haalbaarheidsonderzoek naar inzichtstechnologie voor kipbroederijen. Het gaat om een toekenning voor fase-1 onderzoek vanuit het Europese SME-instrument, een onderdeel van het grote innovatieprogramma Horizon 2020.

In Ovo werd al eerder beloond met Europees geld voor een prestigieus project rond de vroege geslachtsbepaling in eieren. Dankzij de techniek die met dit project werd ontwikkeld, kan het onnodig doden van wereldwijd miljarden eendagshaantjes worden voorkomenDe subsidie vanuit het SME-instrument is de derde grote subsidie voor de innovatieve spin-off waarvoor Vindsubsidies de aanvraag heeft ingediend.

Voor de ontwikkeling van de techniek rond de geslachtsbepaling werden succesvolle aanvragen ingediend voor een subsidie vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de subsidie Mkb Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT).

Wil Stutterheim, oprichter van In Ovo, over de samenwerking met Vindsubsidies: ,,Samenwerken met Vindsubsidies is erg prettig. Hun adviseurs weten onze ideeën en projecten goed te vertalen naar begrijpbare teksten en nemen ons veel werk uit handen."

In Ovo in Europese Top 50 meest innovatieve bedrijven
In Ovo behoort tot de Top 50 meest innovatieve bedrijven in Europa. Vindsubsidies Senior-consultant Erwin Altena: ,,Wij geloven dat een vernieuwend hightechbedrijf als In Ovo thuishoort binnen het SME-instrument van Horizon. Deze toekenning bewijst dat, en daar zijn we heel blij mee. De weg op het Europese subsidietoneel is geen eenvoudige. Maar door samen met onze klanten op te trekken en alles op alles te zetten, blijkt dat we veel kunnen bereiken.’’

In totaal ontvingen deze ronde 257 Europese mkb-bedrijven de Horizon SME-subsidie fase-1. Ruim tweeduizend bedrijven hadden een aanvraag ingediend. Van de 257 gehonoreerde projecten kwamen er tien uit Nederland.

Over het SME-instrument
Het SME-instrument richt zich op alle soorten innovatieve mkb'ers binnen de EU die de ambitie hebben om zich verder te ontwikkelen, te groeien en activiteiten te internationaliseren. Het instrument wordt ingezet voor alle categorieën van innovatie, ook voor niet-technologische en sociale innovatie en innovatie met betrekking tot diensten.

Gepubliceerd op 10-04-2018