NWO-call 'Corona: fast-track data' al gesloten voor aanvragen

NWO Call 'Corona Fast Track Data' Al Gesloten Voor Aanvragen

Afgelopen vrijdag (3 april) stelde NWO de call 'Corona: fast-track data' open. De call biedt ruimte aan ongeveer 30 toekenningen. Inmiddels heeft NWO een dusdanige hoeveelheid aanvragen ontvangen, waardoor het volledig beschikbaar budget benut zal worden. Daarom is de call inmiddels gesloten.

De bewuste call is in het leven geroepen vanuit de NWO-domeinen Sociale en Geesteswetenschappen, Exacte en Natuurwetenschappen en Technische en Toegepaste Wetenschappen voor het vergaren van data die alleen nu, tijdens de COVID-19 crisis, kunnen worden verzameld, en dan specifiek voor andere dan medische en zorggerelateerde vraagstukken die zich tijdens de coronacrisis in de samenleving voordoen.

De belangstelling voor de call was groot. Vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines zijn financieringsaanvragen gedaan voor onderzoeken die zullen leiden tot belangrijke sets aan data, aldus NWO.

Om onderzoekers snel van start te laten gaan met de projecten, streeft NWO ernaar om aanvragers binnen een werkweek uitsluitsel te geven. Binnen enkele werkdagen verwacht NWO meer informatie te kunnen geven over de gehonoreerde aanvragen.

Zie ook: https://www.nwo.nl/actueel/nieuws/2020/04/nwo-call-corona-fast-track-data-gesloten.html

Gepubliceerd op 08-04-2020