Nog eens € 24 miljoen steun voor lokale media in moeilijkheden

action-adult-aperture-blur-320617.jpg

Nog eens € 24 miljoen steun voor lokale media in moeilijkheden

Het kabinet schiet opnieuw lokale media te hulp die door de coronacrisis in moeilijkheden zijn geraakt. Om hen te ondersteunen, wordt nog eens € 24 miljoen uitgetrokken.

Nu de coronacrisis voortduurt, moet dit ervoor zorgen dat mensen in deze tijd gebruik kunnen blijven maken van onafhankelijke en betrouwbare informatie uit hun omgeving. Juist nu is immers de behoefte aan een goede lokale nieuwsvoorziening groot, aldus minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media in een toelichting.

Steunfonds voor lokale media

Omdat lokale media hun advertentie-inkomsten de afgelopen tijd fors zagen teruglopen, riep Slob begin april het Tijdelijk Steunfonds voor Lokale Informatievoorziening in het leven. Daarvan werden 181 lokale publieke omroepen en 410 huis-aan-huiskranten voor drie maanden geholpen. Het geld dat met de eerste ronde nog niet was opgemaakt, zo'n € 1,6 miljoen, wordt momenteel ingezet om ook andere lokale media te ondersteunen, zoals lokale nieuwswebsites.

Het steunfonds wordt ook verlengd. Lokale publieke omroepen, huis-aan-huiskranten die ten minste negen keer per jaar verschijnen en lokale betaalde nieuwsbladen kunnen hier in ieder geval aanspraak op maken. Het streven is dat zij zich vanaf 15 juni 2020 weer kunnen melden bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SVDJ), dat het steunfonds uitvoert. Specifieke voorwaarden worden nu nog verder uitgewerkt.

Zie ook:
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/05/28/kabinet-verlengt-steun-aan-lokale-media

Gepubliceerd op 28-05-2020