Nieuwe Corona overbruggingslening voor Friese micro- en kleinbedrijven

pexels-cottonbro-3951862.jpg

Nieuwe Corona overbruggingslening voor Friese micro- en kleinbedrijven

De Ondernemersimpuls Fryslân (OIFR) is gelanceerd. Dit is een overbruggingslening die het Friese micro- en kleinbedrijf moet helpen om zo sterk mogelijk uit de coronacrisis te komen. De Ondernemersimpuls  is een initiatief van de Friese Ontwikkelingsmaatschappij (FOM), Ynbusiness en de provincie Friesland.

In aanmerking voor een lening komen Friese micro- en kleinbedrijven die door het Coronavirus een financieringsvraagstuk hebben. Hieronder vallen ondernemingen tot 50 werknemers en tot een omzet van € 10 miljoen. Het kan gaan om  eenmanszaken, vennootschappen onder firma en besloten vennootschappen. Alle sectoren, met uitzondering van primair agrarisch en vastgoed, komen in aanmerking. Om in aanmerking te komen moeten bedrijven wel kunnen aantonen dat zij voor de coronacrisis een gezonde onderneming waren en dat ook in het post-coronatijdperk weer kunnen zijn.

Ondernemersimpuls Fryslân verstrekt leningen tussen € 50.000 en € 250.000. De lening heeft een looptijd van vier jaar, waarbij de financieringslasten het eerste jaar laag gehouden worden door het bijschrijven van de rente. Aflossen hoeft pas vanaf jaar twee. Er is een budget van € 4 miljoen beschikbaar tot en met 31 december 2020.

Aanvragen voor een lening moeten worden ingediend via de digitale aanvraagmodule.

Gepubliceerd op 19-08-2020