Nieuwe aanvraagronde WiFi4EU tweede helft van september open

wifi4eu.jpg (2)

Nieuwe aanvraagronde WiFi4EU tweede helft van september open

In de tweede helft van september zal de Europese Commissie het aanvraagportal voor WiFi4EU opnieuw openstellen.

De eerste aanvraagronde van WiFi4EU, die op 15 mei 2018 van start ging, kon rekenen op massale belangstelling. Door een technisch probleem moest de aanvraagronde echter worden geannuleerd, waarna werd aangekondigd dat in het najaar van 2018 een nieuwe aanvraagronde zou worden georganiseerd. Die ronde gaat dus in de tweede helft van september van start.

Het budget voor de geannuleerde eerste oproep wordt toegevoegd aan het budget voor de tweede oproep, zodat er nu meer dan 2500 vouchers beschikbaar zullen zijn. Gemeenten die zich al hadden geregistreerd als aanvrager voor de eerste oproep kunnen straks met één klik opnieuw een aanvraag indienen.

In het eerste kwartaal van 2019 zal overigens de eerste aanvraagronde van 2019 worden opengesteld.

Kijk voor meer informatie op: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/wifi4eu-gratis-wifi-voor-iedereen-europa

Over WiFi4EU
Met WiFi4EU steunt de EU gratis draadloze internettoegangspunten in gemeentehuizen, bibliotheken, parken en op andere openbare plaatsen. In het kader van WiFi4EU kunnen gemeenten een voucher ter waarde van € 15.000 aanvragen, bestemd voor de financiering van nieuwe wifi-toegangspunten waar er geen overlapping is met soortgelijke bestaande particuliere of openbare internetverbindingen.

De WiFi4EU-voucher dekt de apparatuur- en installatiekosten van de wifi-hotspots. De gemeente betaalt gedurende ten minste drie jaar voor de connectiviteit (het internetabonnement), het onderhoud en de exploitatie van de apparatuur.

De oproepen voor WiFi4EU vinden plaats in het kader van de Connecting Europe Facility (CEF). Voor de eerste oproep met identificatiecode WIFI4EU-2017-1 was een budget van € 17.745.000 beschikbaar. Hiermee zouden 1183 WiFi4EU-vouchers kunnen worden verstrekt.

Gepubliceerd op 30-08-2018