Miljoenensubsidie openbare wifi-hotspots 7 november open

wifi4eu.jpg (3)

Miljoenensubsidie openbare wifi-hotspots 7 november open


Gemeenten kunnen vanaf 7 november een bijdrage aanvragen vanuit het Europese subsidieprogramma WIFI4EU. De regeling, met € 120 miljoen in kas, is bestemd voor de financiering van wifi-toegangspunten in openbare ruimten zoals het gemeentehuis, bibliotheken en parken. Gemeenten kunnen aanspraak maken op een voucher van € 15.000 om de apparatuur- en installatiekosten van de wifi-hotspots te dekken. WIFI4EU is slechts twee dagen geopend voor het indienen van een aanvraag, dus gemeenten moeten er snel bij zijn.

De regeling stond dit voorjaar ook al open voor subsidieaanvragen. De belangstelling onder de Europese gemeenten was massaal, maar door een technisch probleem werden alle aanvragen geannuleerd. Vanaf volgende week kan er dus opnieuw worden aangevraagd.
Het budget voor de geannuleerde eerste oproep wordt toegevoegd aan het budget voor de aankomende oproep, zodat er nu meer dan 2500 vouchers beschikbaar zullen zijn. Gemeenten die zich al hadden geregistreerd als aanvrager voor de eerste oproep kunnen straks met één klik opnieuw een aanvraag indienen. In 2019 volgen ook nog aanvraagronden.

Heeft jouw gemeente zich al geregistreerd om gebruik te maken van WIFI4EU? Onze overheidsconsultants kunnen daarbij helpen.

Gepubliceerd op 01-11-2018