Innovatieve ondernemers opgelet: populaire MIT-subsidie half april open voor aanvragen

mit.png (2)

Innovatieve ondernemers opgelet: populaire MIT-subsidie half april open voor aanvragen

NIEUWS - Ondernemers kunnen vanaf half april weer subsidie aanvragen voor innovatieve R&D-projecten vanuit de populaire regeling Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). De regio's Oost, Zuid en de provincie Zuid-Holland hebben de openstellingen officieel bekend gemaakt. Andere regio’s volgen naar verwachting snel en zullen dezelfde periode aanhouden.

De MIT-regeling heeft de afgelopen jaren een positief effect gehad op het innovatieklimaat van het Nederlandse bedrijfsleven. Het is dan ook om die reden dat EKZ-minister Wiebes eind vorig jaar bekend maakte de regeling met vijf jaar te verlengen. De subsidie sluit goed aan bij het innovatieve mkb en is vaak net dat steuntje in de rug om een project wel uit te voeren. De MIT is een landelijke regeling die in de regio’s wordt uitgevoerd. Elke regio kent eigen budgetten en spelregels.

Er is subsidie voor haalbaarheidsprojecten en R&D-samenwerkingsprojecten. Wat is er nu bekend?

MIT Haalbaarheid
MIT Haalbaarheid wordt opengesteld van 17 april tot en met 6 september. De beoordeling van de haalbaarheidssubsidie is op volgorde van binnenkomst. De subsidiebijdrage kan oplopen tot € 25.000 per project. Vanwege de populariteit van met name de haalbaarheidssubsidie, moeten projecten gelijk op 17 april worden ingediend om kans te maken op subsidie.

R&D-samenwerkingsprojecten
Bij R&D-samenwerkingsprojecten gaat het om projecten van minimaal twee mkb-ondernemingen, eventueel aangevuld met een kennisinstelling. Hier kan de subsidie oplopen tot € 350.000 per project. Hiervoor kan subsidie worden aangevraagd van 2 juli tot en met 6 september. De projecten worden op grond van kwaliteit beoordeeld.

De MIT is te combineren met WBSO-subsidie.

Hulp nodig bij het uitwerken van uw projectidee naar een concrete MIT-subsidieaanvraag? Wij kunnen u daarbij helpen, ook op basis van no cure, no pay.

 

Gepubliceerd op 25-01-2018