Innovatiefonds Overijssel weer open voor aanvragen

entrepreneur-593356_1280.jpg

Innovatiefonds Overijssel weer open voor aanvragen

Innovatieve Overijsselse ondernemers kunnen weer aanvragen indienen bij het Innovatiefonds Overijssel (IFO).

Het fonds was medio vorig jaar gesloten voor het indienen van nieuwe aanvragen​ vanwege alle perikelen rondom de omstreden lening aan Lithium Werks, maar is nu weer opengesteld vanwege de coronacrisis.

"Juist nu willen we ondernemers helpen om zich voor te bereiden op de toekomst. De vele mkb'ers in onze provincie vormen de motor van de regionale economie. Als provincie nemen wij het voortouw door wél te investeren in een fase waarin de risico's wat groter zijn. Behalve door het stimuleren van de regionale economie en het vergroten van de werkgelegenheid, willen we  ondernemers in Overijssel ook kunnen blijven voorzien van nieuwe, op de toekomst gerichte financieringen", aldus Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie en Financiën van de provincie Overijssel in een toelichting.

"De coronacrisis grijpt om zich heen en de economische gevolgen zijn groot. We maken ons zorgen dat veel kansrijke bedrijven moeite hebben met de financiering van hun plannen. Met de openstelling van het Innovatiefonds Overijssel kunnen we weer een aantal ondernemers ondersteunen, zodat zij over een langere termijn kunnen groeien en de regionale economie versterken", zo vervolgt Marius Prins, algemeen directeur van Oost NL.

Zie ook: https://oostnl.nl/nl/nieuws/innovatiefonds-overijssel-vanaf-1-mei-2020-weer-opengesteld

Over het fonds

Het Innovatiefonds Overijssel biedt oplossingen aan ondernemers met groeiambities: leningen en risicokapitaal voor het ontwikkelen van innovatieve producten of diensten voor ondernemers met een goed plan. De provincie Overijssel heeft het fonds in 2016 in het leven geroepen om de regionale economie en werkgelegenheid in de provincie te stimuleren en innovatie te bevorderen. Er wordt geïnvesteerd door middel van leningen en participaties. Oost NL is fondsmanager.

Gepubliceerd op 04-05-2020