In Ovo genomineerd voor Interreg Food Heroes Award

in-ovo-genomineerd-voor-interreg-food-heroes-award.png (1)

In Ovo genomineerd voor Interreg Food Heroes Award

Onze klant In Ovo is genomineerd voor de Food Heroes Award, vanuit het Interreg NWE project Food Heroes. In Ovo kan deze internationale prijs winnen voor het project rond de vroege geslachtsbepaling van eieren om het massaal doden van eendagshaantjes tegen te gaan.

De screeningstechnologie die biotechbedrijf In Ovo, spin off van de Universiteit leiden, heeft ontwikkeld werkt snel en met lage kosten. Dit maakt de technologie zeer geschikt voor de broedindustrie, waar dagelijks miljarden eieren worden geanalyseerd. Door het geslacht van de kip in het ei te bepalen, kan het ruimen van enorme aantallen mannelijke kuikens worden voorkomen. De impact van het project op de internationale pluimvee-industrie, die jaarlijks 55 miljard kuikens produceert, is daarmee gigantisch.

De Interreg NWE Food Heroes Awards wordt uitgereikt aan innovatieve food-ondernemers die het verschil maken bij het terugdringen van voedselverlies in een van de drie voedselsectoren: vis, vlees en groenten & fruit.

Wij ondersteunen In Ovo al jaren bij het vinden en benutten van landelijke en Europese subsidies voor deze baanbrekende innovatie en zijn trots op hun nominatie voor de Food Heroes Award. Wij feliciteren oprichters Wouter Bruins en Wil Stutterheim.  Onze stem hebben ze!

Contact met onze specialisten op het gebied van innovatie in de foodsector?

Gepubliceerd op 07-03-2019