Check met vier vragen of het innovatieproject van jouw bedrijf in aanmerking komt voor MIT-subsidie

checklist-mit.png (1)

Check met vier vragen of het innovatieproject van jouw bedrijf in aanmerking komt voor MIT-subsidie

                                                                                                                            
Komt jouw innovatieproject in aanmerking voor subsidie vanuit de populaire regeling MKB Innovatiestimulering Topsectoren? Check nu of jij recht hebt op een subsidie van maximaal €350.000.

Hulp nodig bij het beantwoorden van deze vragen?

  1. Je bent in Nederland mkb-er als je bedrijf niet meer dan 250 medewerkers telt, de jaaromzet niet hoger is dan €50 miljoen en de jaarbalans kleiner of gelijk is aan €43 miljoen.
  2. Voor MIT-subsidie moet je samenwerken met minimaal 1 ander mkb-bedrijf. Je hoeft niet uit dezelfde branche te komen. Cross-overs tussen de verschillende topsectoren worden juist gestimuleerd. Ook mogen jij en je samenwerkingspartner(ers) afkomstig zijn uit verschillende regio’s. Het is dan wel slim te bekijken in welke regio je het best subsidie kunt aanvragen, de voorwaarden kunnen verschillen.
  3. Elke topsector heeft een eigen innovatieagenda. De 9 topsectoren zijn: High Tech en ICT, Logistiek, Agri & Food, Chemie, Creatieve Industrie, Energy en Biobased, Life Sciences & Health, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Water & Maritiem. De consultants van Vindsubsidies kunnen je vertellen welke thema's voorkomen op de verschillende innovatieagenda's.
  4. De looptijd van een MIT R&D Samenwerkingsproject is vanaf de start van het project maximaal 2 jaar. 

4 keer een Ja?

Let op: tot uiterlijk 10 september kun je een subsidieaanvraag indienen. De aanvragen worden beoordeeld op basis van kwaliteit. De deadline ligt al snel na de zomervakantie. Wanneer je hulp nog hebt bij het schrijven van een kansrijk projectvoorstel en een indienen van een complete aanvraag die aan alle voorwaarden voldoet, kun je gebruik maken van onze expertise. Ook hebben wij voorbeeldaanvragen van ondernemers die jou voorgingen. Neem vrijblijvend contact op met onze MIT-adviseurs voor meer informatie.

Gepubliceerd op 15-07-2019