Anderhalvemeter-regeling voor Friese vrijetijdssector uitgebreid

pexels-peter-de-vink-3414040.jpg

Anderhalvemeter-regeling voor Friese vrijetijdssector uitgebreid

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Fryslân hebben besloten de Subsidieregeling COVID-19 maatregelen VTE-sector Fryslân (COVIDFR) te verruimen.

Door de verruiming kunnen meer ondernemers in de Friese recreatie- en toerismesector subsidie aanvragen uit de zogenoemde Anderhalvemeter-regeling. Zo komen bijvoorbeeld ook zeil- en surfscholen en stichtingen die economische activiteiten in deze sector uitvoeren, binnenkort in aanmerking voor subsidie.

Ook mogen ondernemers voortaan vaker dan één keer subsidie aanvragen en is besloten de openstelling van de regeling te verlengen tot en met 2 april 2021 (in plaats van 31 december 2020). De verruiming van de regeling zal binnenkort officieel worden gepubliceerd in het Provinciaal Blad.

Over de regeling
De provincie geeft via de regeling tot € 1500 subsidie voor aanpassingen die bedrijven moeten realiseren voor de anderhalvemeter-economie. Ondernemers kunnen per aanvraag maximaal 50% subsidie krijgen van de door hen gemaakte kosten voor de aanpassingen. Het subsidiebudget wordt verdeeld op volgorde van datum van ontvangst van de aanvragen. Er is op dit moment nog ruim € 800.000 beschikbaar.


Gepubliceerd op 20-10-2020