Innovatiebox WBSO

Wanneer je als ondernemer succes hebt met een eigen innovatie, en de overheid stelt daarvoor fiscale voordelen beschikbaar, dan wil je daarvan gebruik maken. Toch? Een bekend voorbeeld van zo’n fiscale regeling is de Innovatiebox.

Wat is de Innovatiebox?

De Innovatiebox is een speciale tariefbox binnen de Vennootschapsbelasting. De innovatiebox is, net als de WBSO, in het leven geroepen om ondernemers fiscaal aan te zetten tot meer innovatie. De Innovatiebox houdt in dat je over het gedeelte van de winst dat direct is toe te wijzen aan innovatieve producten, projecten en diensten geen 20-25% Vennootschapsbelasting afdraagt, maar slechts 7%. De Innovatiebox is dan ook een mooie aanvullende financieringskans voor bedrijven.

De Innovatiebox in combinatie met WBSO subsidie

Om voor de Innovatiebox in aanmerking te komen, is het van belang dat er immateriële activa zijn gevormd die zijn voortgekomen uit een octrooi of een WBSO project. Een positieve WBSO beschikking biedt toegang tot de Innovatiebox.

Meer weten over de WBSO aanvragen?


Meer weten over de WBSO en de Innovatiebox?

Wil je meer weten over jouw voordeel wanneer je de WBSO combineert met de Innovatiebox? Onze adviseurs vertellen je graag hoe groot dit voordeel is en hoe je gebruik kunt maken van beide fiscale regelingen.


WBSO Consultant

Consultant Job Heitkamp helpt je graag verder

info@vindsubsidies.nl | 088-2020400

Anderen bekeken ook:

naar boven

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij