Milieusubsidies

Wanneer je investeert in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen of met een innovatief project of ontwikkeling bijdraagt aan het behouden of beschermen van het milieu, kun je daarvoor meestal een beroep doen op subsidies. Hier benoemen we enkele voorbeelden van milieusubsidies.

Welk type milieusubsidies zijn er?

De overheid stelt jaarlijks tientallen miljoenen euro’s subsidie beschikbaar voor ondernemers die investeren in of bijdragen aan een beter milieu. Voor elk type investering of project zijn passende milieusubsidies te vinden. Grofweg zijn er drie type financieringen te onderscheiden:

  • Fiscale regelingen, waaronder de bekende Milieu Investeringsaftrek (MIA)
  • Innovatiesubsidies, voor de ontwikkeling van innovatieve projecten en processen die bijdragen aan milieubesparing en milieubescherming. Denk bijvoorbeeld aan de WBSO, DEI+ of de MIT
  • Samenwerkingssubsidies, wanneer je op regionaal, landelijk of Europees niveau samenwerkt aan een project of innovatie die op een positieve manier bijdraagt aan het milieu of het klimaat

Hoeveel leveren milieusubsidies je op?

Het bedrag dat je aan subsidie ontvang of waarover je fiscaal voordeel ontvangt hangt af van de type regeling en de investering die jou bedrijf doet. Het financiële voordeel kan van enkele duizenden euro's oplopen tot tonnen aan subsidie. Vindsubsidies heeft ervaring met kleinere maar ook met heel grote aanvragen, waarbij niet zelden meerdere regelingen met elkaar worden gecombineerd.

Meer weten over milieusubsidies?

Wij hebben ervaren specialisten in huis voor alle typen milieusubsidies. Denk jij recht te hebben op een milieusubsidie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.


 

mia vamil

Mia en Vamil Consultant Bart Voortman helpt je graag verder

info@vindsubsidies.nl | 088-2020400

Anderen bekeken ook:

naar boven

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij