MIA aanvragen

Je wilt fiscale aftrek benutten voor milieuvriendelijke investeringen binnen jouw bedrijf? Hier lees je hoe dit in zijn werk gaat.

Wanneer je MIA of VAMIL wilt aanvragen, is de eerste stap te (laten) checken of je investering of milieuvriendelijke techniek voorkomt op de Milieulijst van de RVO. De investeringen vind je per thema en met specifieke codes terug op deze lijst.

Geen MIA aanvragen met een specifieke code op de Milieulijst?

Wanneer je investering niet voorkomt met een specifieke code, kun je wellicht een generieke aanvraag indienen. Hieraan ligt een berekening ten grondslag waarmee je de milieubesparing van de nieuwe situatie afzet tegenover de oude situatie. Zo kun je aantonen welke besparing de investering heeft opgeleverd.

Jouw investering niet met een specifieke code op de Milieulijst?

Naast de mogelijkheid om dan een generieke aanvraag in te dienen, kun je ook een verzoek indienen om jouw milieuvriendelijke ontwikkeling op de Milieulijst te plaatsen. Dit is bijvoorbeeld interessant voor leveranciers van milieuvriendelijke producten of ontwikkelingen. Vindsubsidies heeft hier ervaring mee en kan je adviseren hoe je een dergelijk traject in gang kunt zetten.

Voorwaarden waaraan je moet voldoen om MIA aan te vragen?

Belangrijke voorwaarden waaraan je moet voldoen bij het aanvragen van MIA zijn:

  • Een minimaal investeringsbedrag van € 2.500 per bedrijfsmiddel.
  • Het gaat niet om een bedrijfsmiddel dat al in gebruik is genomen.
  • Je hebt nog geen EIA ontvangen voor hetzelfde bedrijfsmiddel.

Waar moet je de MIA aanvragen?

Om gebruik te kunnen maken van de MIA en de VAMIL moet je de milieuvriendelijke investering eerst melden bij de overheidsorganisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dit kun je doen via het eLoket van de overheid, hiervoor heb je een eHerkenning nodig met minimaal betrouwbaarheidsniveau 1. Het duurt gemiddeld 1 tot 5 werkdagen voordat een eH-inlogmiddel wordt opgestuurd. Een externe adviseur zoals Vindsubsidies kan de aanvraag ook online indienen met eigen inloggegevens. Handig wanneer haast is geboden. Uiteindelijk beslist de Belastingdienst over de belastingaangifte en daarmee over de toepassing van de MIA en de VAMIL.

Wanneer moet je MIA en VAMIL aanvragen?

Je kunt de Milieu Investeringsaftrek op elk moment in het jaar aanvragen tot 3 maanden na de opdrachtverstrekking van je duurzame investering. De VAMIL is aan te vragen op elk willekeurig moment.

Wat betaal je aan Vindsubsidies wanneer wij kunnen helpen?

Vindsubsidies werkt zowel op basis van uren x tarief als op basis van no cure, no pay. Dit laatste betekent dat je ons pas betaalt wanneer je ook zelf subsidie hebt ontvangen. Hiervoor geldt een fee, neem contact met ons op wanneer je wilt weten hoe hoog deze is.

 

 

Meer weten over de Mia & Vamil?

Ben je benieuwd of jouw milieuvriendelijke investering in aanmerking komt voor de MIA en/of VAMIL, wat het inzetten van deze regeling jou kan opleveren en wat je er allemaal mee kunt doen?


 

mia vamil

Mia en Vamil Consultant Bart Voortman helpt je graag verder

info@vindsubsidies.nl | 088-2020400

Anderen bekeken ook:

naar boven

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij