Bestaande en nieuwe subsidiemogelijkheden

Rond Leven Lang Ontwikkelen zijn er veel bestaande en nieuwe subsidiemogelijkheden. De subsidies kunnen in verschillende categorieën worden ingedeeld, bijvoorbeeld de categorieën het transitiepad en de publiek-private samenwerkingen

Transitiepad

Het transitiepad betreft de route van A (oude baan) naar B (nieuwe baan in een andere of binnen dezelfde sector) via bijvoorbeeld certificeerbare keuzedelen en BBL-maatwerk.

Publiek - private samenwerking

De tweede categorie betreft de publiek-private samenwerkingen. Met behulp van deze samenwerking tussen publieke en private instellingen, kan worden gewerkt aan kennis en vaardigheden en de modernisering van opleidingen die aansluiten op de vraag vanuit de arbeidsmarkt en maatschappij. Daarnaast worden mensen op deze manier in staat gesteld om leven lang te ontwikkelen. 

Wie kan subsidie aanvragen?

Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend door verschillende instanties en organisaties, zoals centrumgemeenten, brancheorganisaties, onderwijsinstellingen, werkgevers en werknemers. Tevens zijn de subsidiabele activiteiten bedoeld voor verschillende doelgroepen. Te denken valt aan initiële studenten, werkenden en werkzoekenden en de kwetsbare doelgroepen.

 

De 4-velden benadering: voor ondersteuning bij financial engineering en het toepassen van subsidiekansen

Een veel gehoorde kreet is dat organisaties, vanwege bovenstaande, door de bomen het bos niet meer zien. Veel van onze opdrachtgevers worstelen met de vraag welke subsidieregeling het beste past bij de vraag uit de praktijk. De verschillende subsidies vanuit OCW, EZK, SZW en bijvoorbeeld de O&O fondsen maken het organiseren en financieren op maatwerk er niet makkelijker op. 

Om partners te ondersteunen bij financial engineering en voor het concretiseren van de subsidiekansen rond Leven Lang Ontwikkelen past Vindsubsidies de 4-veldenbenadering toe. Het doel van deze benadering is om door middel van een gezamenlijk gestructureerde verkenning op vier velden de relevante zaken rond de ontwikkelingen voor een bepaalde sector in kaart te brengen. 

Bekijk hier de whitepaper over Leven Lang Ontwikkelen & de 4-veldenbenadering

Een team van specialisten staat voor je klaar

Anderen bekeken ook:

Ontwerp Zonder Titel (5)
Onderwijs
Overheid
Ondernemers
Onderzoek

Digitale diensten

Vindsubsidies heeft een pakket aan digitale diensten ontwikkeld om jou te begeleiden bij het zoeken naar, het aanvragen van en het verantwoorden van subsidies.

MG 5619
Overheid
Onderwijs
Ondernemers
Onderzoek

Subsidies aanvragen

Zelf aanvragen of je aanvraag laten schrijven? Wij helpen je verder.

MG 5578
Ondernemers
Overheid
Onderwijs
Onderzoek

Screening

Altijd alle subsidies en fiscale regelingen op een rij, zodat je geen externe financiering misloopt.

MG 6912
Overheid
Onderwijs
Ondernemers
Onderzoek

Projectmanagement

Voor een optimaal projectbeheer en strenge deadlinebewaking zorgen wij dat er niks kan misgaan.