Horizon 2020 calls

Je hebt je verdiept in Europese subsidies en komt de term Horizon 2020 calls tegen. We leggen je graag uit wat hier onder wordt verstaan.

Wat zijn Horizon 2020 calls?

Horizon 2020 ‘calls for proposals’ zijn de openstellingen waarvoor Horizon 2020 subsidies kunnen worden aangevraagd. Een call is de oproep tot het indienen van een subsidieaanvraag voor een project. De call beschrijft in detail wie een subsidie kan aanvragen en voor welk type project de uitnodiging tot indienen van een subsidieaanvraag is bedoeld. Ook lees je in een call de beoordelingscriteria en eventuele aanvullende voorwaarden (naast de standaard formele en administratieve eisen voor een Europese subsidieaanvraag). De informatie in de call is dus zeer belangrijk voor de ontwikkeling van een kansrijke subsidieaanvraag.

Deadlines van Horizon 2020 calls

Iedere call for proposal heeft een openingsdatum en een deadline. Aanvragen ingediend na de deadline van een call worden niet behandeld en beoordeeld. Zorg dus dat je het aanvraagproces goed plant en deze sluitingsdatum haalt.

Voor wie zijn Horizon 2020 calls bestemd?

Er zijn calls voor wetenschappers, bedrijven en samenwerkingsverbanden met innovatie- of onderzoeksprojecten rond thema’s als regionale ontwikkeling, innovatie, onderzoek, energie, circulaire economie, logistiek en life sciences & health.

Waar vind ik actuele calls voor subsidie vanuit Horizon 2020?

Je vindt de actuele openstellingen op de website van de Europese Commissie.

 

Meer weten over de Horizon 2020 calls?

Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat een ervaren adviseur op het gebied van Europese subsidies contact opneemt.


horizon2020

Horizon 2020 Consultant Marnix Smit helpt je graag verder

info@vindsubsidies.nl | 088-2020400

Anderen bekeken ook:

naar boven

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij