Aanvraagprocedure van de EIC Accelerator

De aanvraagprocedure bestaat uit 3 stappen: 1) eerst wordt een verkort voorstel ingediend; 2) dan volgt bij positief advies een volledige aanvraag; 3) tenslotte worden de beste voorstellen uitgenodigd voor een presentatie en interview voor de beoordelingscommissie.

  • Voor verkorte aanvragen is er geen deadline en deze kunnen het hele jaar door ingediend worden. De verkorte aanvraag wordt binnen ongeveer 4 weken beoordeeld, en bij positief advies mag er binnen 12 maanden een volledig voorstel ingediend worden.
  • Voor volledige aanvragen zijn meerdere deadlines per jaar, waar gekozen kan worden indiening voor een specifieke ‘Challenge’ (een bepaalde uitdaging, wisselend per jaar) of voor de ‘Open’ openstelling (alle innovaties zijn hier welkom). Na indiening volgt er binnen ongeveer 5 enkele weken een beoordeling, en bij positief advies volgt een uitnodiging voor presentatie en interview voor de beoordelingscommissie in Brussel.
  • De presentatie en interview voor een commissie van 4-6 mensen volgt ongeveer 9 weken na de indiening van het volledige voorstel. Uiteindelijk maakt de commissie het besluit tot toekenning van de subsidie op basis van het interview, en de verkorte en volledige aanvraag.

In de beoordeling van de aanvraag (in elke stap) wordt in hoofdlijnen gekeken naar drie aspecten van het project:

  • Excellentie: Betreft het een baanbrekend concept die nieuwe markten kan vormen of disruptief is voor bestaande markten?
  • Impact: Heeft de innovatie een aanzienlijke sociaal-economische waardecreatie met een sterke en opschaalbare business case?
  • Risico, Implementatie, en noodzaak voor ondersteuning door de EU: Heeft het team de potentie om doelen te bereiken? Betreft het een innovatie met een grote potentie, maar is de ontwikkeling ervan een (te) groot risico voor investeerders?

EIC Accelerator aanvragen

De EIC Accelerator richt zich op risicovolle innovatieve scale-ups die willen opschalen en een nieuw product, proces of dienst naar de Europese en/of wereldwijde markt willen brengen.

Referenties

Buybay Header
Ondernemers

BuyBay – MIT R&D/ Horizon 2020/ EIC Accelerator

MIT R&D Samenwerkingsprojecten - Reverse logistics BuyBay & projectpartners.

Klantverhalen Simacan Header
Ondernemers

Simacan LINK: Horizon 2020 SME/ EIC Accelerator

Ontwikkeling leverancieronafhankelijk cloudplatform voor digitale samenwerking.

Anderen bekeken ook:

Europees Fonds Voor Regionale Ontwikkeling
Overheid
Ondernemers

EFRO

EFRO is bedoeld om de belangrijkste economische verschillen tussen regio’s te verminderen.

Eurostars Mkb Subsidie
Ondernemers

EUROSTARS

EUROSTARS is een van de meest toegankelijke Europese subsidies en kent een hoge slaagkans.

Horizon 2020 Subsidie
Ondernemers
Overheid
Onderzoek

Horizon Europe

Hét kaderprogramma voor Onderzoek en Innovatie in Europa met een omvang van € 95 miljard.