EIA aanvragen

Je wilt misschien de Energie Investeringsaftrek (EIA) benutten voor jouw energievriendelijke investering. Hoe werkt dit en wat moet je er allemaal voor doen?

De eerste stap voor het aanvragen van EIA is te (laten) checken of je investering of energievriendelijke techniek voorkomt op de Energielijst van de RVO. De investeringen vind je per thema en met specifieke codes terug op deze lijst.

Geen EIA aanvragen met een specifieke code op de Energielijst?

Wanneer je investering niet voorkomt met een specifieke code, kun je wellicht een generieke aanvraag indienen. Hieraan ligt een berekening ten grondslag waarmee je de energiebesparing van de nieuwe situatie afzet tegenover de oude situatie. Zo kun je aantonen welke besparing de investering heeft opgeleverd.

Voorwaarden waaraan je moet voldoen om EIA aan te vragen?

Belangrijke voorwaarden waaraan je moet voldoen bij het aanvragen van EIA zijn:

  • Een minimaal investeringsbedrag van € 2.500 per bedrijfsmiddel.
  • Het gaat niet om een bedrijfsmiddel dat al in gebruik is genomen.
  • Je hebt nog geen MIA ontvangen voor hetzelfde bedrijfsmiddel.

Waar moet je de EIA aanvragen?

Je kunt EIA aanvragen terecht bij de overheidsorganisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het aanvragen doe je via het eLoket van de overheid, hiervoor heb je een eHerkenning nodig met minimaal betrouwbaarheidsniveau 1. Het duurt gemiddeld 1 tot 5 werkdagen voordat een eH-inlogmiddel wordt opgestuurd. Een externe adviseur zoals Vindsubsidies kan de aanvraag ook online indienen met eigen inloggegevens. Handig wanneer haast is geboden.

Wanneer moet je EIA aanvragen?

Je kunt EIA op elk moment in het jaar aanvragen tot 3 maanden na de opdrachtverstrekking van je duurzame investering.

Wat betaal je aan Vindsubsidies wanneer wij kunnen helpen?

Vindsubsidies werkt zowel op basis van uren x tarief als op basis van no cure, no pay. Dit laatste betekent dat je ons pas betaalt wanneer je ook zelf subsidie hebt ontvangen. Hiervoor geldt een fee, neem contact met ons op wanneer je wilt weten hoe hoog deze is.

Ben je benieuwd of jouw duurzame investering in aanmerking komt voor de EIA, wat het inzetten van deze regeling jou kan opleveren en wat je er allemaal mee kunt doen?

Vul onderstaand formulier in en je wordt direct verder geholpen door één van onze EIA experts


 

EIA

EIA consultant Bart Voortman helpt je graag verder

info@vindsubsidies.nl | 088-2020400

Anderen bekeken ook:

naar boven

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij